Oldal kiválasztása

Már nem számít újdonságnak számunkra a viszonylagos bezártság, hiszen a tavaszi időszakban már megtapasztalhattuk, mit is jelent ez az újfajta rend.

Bár a szabadban sportolás, a kirándulás, sétálás lehetősége továbbra is adott, de mégis sokkal több időt kell most otthonunkban töltenünk, mint előtte.

A járvány egyre újabb és újabb kihívások elé állít minket.

Bár azt is gondolhattuk volna, a nehezén már túl vagyunk, ugyanakkor számíthattunk rá, hogy a hideg, nyirkos idő beköszönte új löketet ad majd a vírus terjedésének, ezáltal ismét otthonunk falai közé szorulunk. Nem szabad erre büntetésként gondolnunk, inkább lássuk meg a benne rejlő lehetőségeket, a jót, amit kihozhatunk belőle, ha igazán akarjuk.

A mai nappal bezártak újra az éttermek, szórakozó helyek, csak elvitelre lehet rendelni, de nincsenek mozik, sem színházak és az edzőtermek is becsukták kapuikat minimum 1 hónapra. Kérdéses még, hogy a zárlat meghatározott időtartama után ki lehet-e majd újra nyitni ezeket az egységeket, de jobb, ha inkább felkészülünk mindenre.

Már a tavaszi időszakban is megnövekedtek az otthon használható termékek forgalmazási számai. Sokkal többen vásároltak műszaki cikkeket, háztartási gépeket és bútorokat is, mint előtte. A 21. századi ember nem feltétlenül arra volt berendezkedve, hogy otthonában jelentős időt töltsön, hiszen a hosszú munkarendek, a sok szórakozási lehetőség és program, elfoglaltság a dolgozó ember otthonát szinte alvóhellyé avanzsálta, de ez most megváltozott. Újra fel kell töltenünk házainkat és lakásainkat élettel, ha szeretnénk magunkat nyugodt és kellemes környezetben tudni a nap egészében.

Az ünnepek közeledte egy plusz nyomást is helyez ránk ebből a szempontból. Ilyenkor mindenki szereti, ha otthona tiszta, rendezett, szépen feldíszített. A hangulatot nagy mértékben tudja befolyásolni az is, ha kicsit játszunk a berendezéssel, beszerzünk néhány új bútordarabot, átrendezzük egy kicsit a helységeket, és például új lakástextilekkel is kialakíthatunk egy teljesen új hangulatot, környezetet.

Fontos, hogy tudjuk, nem csak a digitális eszközök foglalhatnak le minket a bezártság idején. A munkánkhoz vagy. A tanuláshoz persze be kell szerezni a szükséges eszközöket, de ezen kívül jobban tesszük, ha nem csak ezekkel próbájuk lefoglalni magunkat. Egy jó könyv, egy tartalmas beszélgetés -akár telefonon vagy videochaten keresztül is- feldobhat minket, enyhítheti magányunkat és kihozhat minket az esetleges lehangolt állapotból. A szociális élet minimalizálása sokak hangulatára lehet negatív hatással, de ezt enyhítendő sokat tehetünk otthonunk kényelméért egy kényelmes ülőalkalmatossággal, lágy színekkel és kellemes tapintású anyagokkal.

Tehát összességében elmondható, hogy érdemes tennünk otthonunk kényelméért és szépségéért, ha azt szeretnénk, hogy a következő néhány hónap ne egy keserves lemondás, egy rosszul megélt bezártság, hanem sokkal inkább egy féle „szanatóriumi élmény” legyen. Gondoltál már rá például, hogy lecserélhetnéd a törölközőidet? Nem a színük miatt, vagy a nagyságukért, a dizájnért, pusztán azért, hogy egy pihentető fürdő után egy valóban minőségi, finom tapintású anyag öleljen körbe. Igen is kihasználhatjuk jól is ezt az időszakot, csak meg kell látnunk benne a lehetőségeket.

Gondoljunk csak bele például, egy nap mennyi időt töltünk utazással…

Ezt most teljes egészében megspórolhatjuk a home office által, és tölthetjük inkább regenerálódással, pihenéssel. Persze, a pihenésnek is megadhatjuk most a módját, például kivételesen jó minőségű, luxus ágyneműkkel. Vagy, azokon a helyeken, ahol eddig mindig rohantunk, most sétálgathatunk céltalanul, kellemesen lődörögve, és felfedezhetjük az eddig is látott, de sosem észrevett lehetőségeket.

Betérhetünk például olyan boltokba is, ahová korábban sosem, mert mindig siettünk, vagy nem mertünk bemenni, persze csak addig, amíg lehet. És ha már az otthonlété megint a főszerep, kössük össze a kellemeset a hasznossal, és vásároljunk otthonunkba jó minőségű, és csodálatosan szép termékeket. Személyes javaslatom a Ralph Lauren Home részlege, melynek termékeihez a magyaroroszági egyetlen kiállítóteremben és mintaboltban, a Gallery A-ban lehet hozzájutni. Csodálatos, amit itt találunk, minden egyes részletében maga az elegancia a bolt, ha itt vásárolsz, úgy érezheted, hogy egy különleges réteghez tartozol.

Elérhetőségük: Ralph Lauren Home Gallery A (Ralph Lauren & Yves Delorme) 1055. Budapest, Falk Miksa u. 5 Telefonszám: + 36 (1) 9515468

Facebook: GalleryA.budapest/ www.ralphlaurenhome.com.

Itt biztosan megtalálsz mindent, amivel otthonodat feldobhatod, amivel emelheted minden egyes helység komfortját és színvonalát, de még ennél is többet rejt ez a kis ékszerdoboz! Itt megtalálod a valódi stílusosságot is, amit talán már rég óta keresel, egy olyan színvonalat, amit Magyarországon egyetlen más lakberendezési bolt sem képvisel. Elengedheted az unalmas tömeggyártott bútorokat és kiegészítőket! Az idei év vége teljen neked is az elegancia és a minőség jegyében.

De nem csak magadnak szerezhetsz itt be csodálatos bútorokat és kiegészítőket, szeretteidet is meglepheted valamivel. Ha még nem tudod, mit vásárolj karácsonyra, akkor ne késlekedj, és látogass el ebbe a csodás kiállítóterembe! Mert ez az ünnep más lesz, mint a többi. Talán még sosem voltunk ebben az emberöltőben egymástól ennyire elszigetelve, így sokkal nagyobb a felelősségünk abban, hogy az ünnepek varázsát megteremtsük.

Több figyelmet szentelhetünk most saját környezetünkre, az egészen apró, kicsiny részletekre, és rohanás híján most igazán beletemetkezhetünk az intim érzéseinkbe. A mikró családi egységek most sokkal nagyobb szerepet kapnak, kevesebb lesz a nagy családi ünnep, az ide-oda rohangálás és kapkodás, esélyünk lesz elmélyedni és valóban megélni a pillanatokat. Az ünnep valódi lényege nem az ajándék, hanem az, hogy lelkünket is ünneplőbe öltöztessük, és időt tölthessünk azokkal, akiket szeretünk. De ezt az időt sokkal jobb úgy eltölteni, ha körülöttünk a környezet nem csak rendezett, de egyedi, stílusos és minden részletében finoman kidolgozott is.

Szóval nyugodtan vágjunk bele a projektbe, és alakítsunk ki egy kellemes, örömteli, szívet melengetően csodálatos környezetet az otthonunkban. Kezdjük például azzal, hogy szabaduljunk meg attól, amire már nincsen szükség. Pakoljuk át a szekrényeket, selejtezzünk, rendezkedjünk, teremtsünk átlátható és rendezett környezetet. Ha pedig ezzel megvolnánk, akkor beszerezhetünk új dolgokat is, feldobhatjuk az eddigieket, és nyugodtan legyünk merészek!

Nem kell attól tartanunk, hogy az új otthoni eszközöket és bútorokat nem fogjuk majd eléggé kihasználni! Bár a célzott szeparáció várhatóan néhány hónapon belül véget ér, a világ ennek a helyzetnek köszönhetően örökre megváltozik. Rendezkedjünk hát be erre az új világrendre, mert aki nem így tesz, később meg fogja bánni! A minőségi időtöltés fontosságát eddig sem lehetett eleget hangsúlyozni, de most új értelmet nyert minden, és ebben az új helyzetben új szabályoknak is kell megfelelni. De egy biztos: mindenki szeretne boldogan élni, és ennek érdekében most a figyelmünket befelé kell fordítani. Befelé önmagunkba, befelé a családunkba, és befelé, az otthonunk falai közé!