Oldal kiválasztása

Bár első hallásra akár nagymamáink korát is idézheti, ugyanakkor egy rendkívül modern, praktikus, és minden helyzetben helytálló ruhadarabról lesz most szó, mely nem más, mint a kötött pulóver.

Az idei év divat szempontból mindenképpen a szélsőségeké volt, és ez rányomta bélyegét ennek a ruhadarabnak az aktuális sorsára is.

De hogyan is képzeljünk el pontosan idén egy igazán menő, kötött pulóveres szettet? Ha te is szeretnéd megtudni, mindenképpen olvass tovább!

De előbb még: mit is érdemes tudni erről a szuper ruhadarabról?

A hogy beköszönt a hűvös időjárás, szinte mindannyian előhalásszuk szekrényünk mélyéről a kedvenc kötött pulcsinkat! Hogy miért? Mert nem csak puha és meleg, de legtöbbször szuper kényelmes is, és szinte bármilyen alkalomra nagyszerű viselet lehet. Felvehetjük az irodába, kutyasétáltatáshoz, egy randira, de még akár egy kirándulásra is, csupán azt kell megtalálnunk, hogy hogyan tudjuk a legpraktikusabban kombinálni a többi ruhadarabunkkal és kiegészítővel.

A kötött pulcsi anyaga változó lehet attól függően, hogy milyen minőségű fonalból van az adott darab előállítva. A nagy műszál tartalmú darabok nem jelentenek túl jó választást, hiszen felvéve biztosan áramos lesz tőlük a hajunk, de egy szép pamut, vagy éppen gyapjú esetleg kasmír darab nem csak kellemes viselet, de csodálatosan szép is.

De nem csak az anyag minősége, a vastagsága is meghatározza a pulóver mibenlétét, hiszen egészen a szinte cérna vékonyságútól az igazán vastag, szinte takaró vastagságúig minden elképzelhető a széles skálán. Persze, a vastagság a fazonra is hatással van. Minél vastagabb a pulóver, annál biztosabb, hogy laza, nem testhez álló fazonról lesz szó. De ez nem is baj, hiszen az idei évben hódítottak az úgynevezett „boyfriend” fazonok, és az előrejelzések szerint ez még a jövő évben is így lesz. De, mint ahogyan korábban említettem, a divat világát most a szélsőségek uralják, így a „crop” típusú darabok is nagyon divatosak, a kötötteket illetően is.

Nem kell ezektől megijednünk akkor sem, ha elmúltunk már 16 évesek, és nem feltétlenül kockás a hasunk. Mivel a nadrágok frontján éppen a rendkívül magas derekú a divat, így nyugodtan bevállalhatunk néhány rövidebb felsőt, az ízlésesség határain bőven belül.

A színeket illetően szintén nincsenek határok az idei évben. Bár az ősz színei főként a barnák, szürkék, a klasszikus fekete és fehér, azaz a föld színek, ugyanakkor a kicsit merészebb ízlésvilággal rendelkezők nyugodtan viselhetnek merészebb színösszeállításokat is a kötött darabokból. A szőkéknek és a tél típusú feketéknek nagyon jól állnak a pirosas árnyalatok, a mediterrán típusok pedig kísérletezgethetnek akár mustársárgával, míg a vörösek mindenképpen szerezzenek be egy szép kék vagy zöld árnyalatú kötött pulóvert!

És hogy mivel viselhetjük idén ezeket a praktikus darabokat?

A klasszikusok idén is mehetnek, mint a farmer, a szövetnadrág vagy egy klasszikus szoknya a kötött pulóver mellé. Arra azonban nagyon figyeljünk, hogy mindennek kifejezetten magas legyen a dereka. A csípőnadrágok és szoknyák amúgy sem előnyösek a legtöbb nőnek, és kifejezetten nem is praktikusak télen. De ha kicsit modernebb felfogásra vágyunk, akkor mindenképp szerezzünk be egy bőr hatású nadrágot vagy szoknyát a kötött pulcsi mellé. Elképesztően divatos kombináci idén ez a kettő egymással, és viselhetjük akár egy szép bokacsizmával, bakanccsal vagy akár egy hozzá illő sneakerrel is. A lényeg, hogy figyeljünk a harmóniára az egyes elemek között, és ne hagyjuk magunkon eluralkodni a konvencionális beszűkültséget.

Van egy olyan régi tévhit, hogy a kötött pulóver csak a nagyon vékony nőkön mutat jól, de ez nem igaz. Pusztán a szabást kell előnyösen megválasztanunk, és szinte bárki viselhet egy ilyen nagyszerű és jól kombinálható ruhaegyüttest! Ha jól hangsúlyozzuk a derékvonalat, és figyelünk az arányokra, akkor még akár a kifejezetten telt hölgyek is nagy önbizalommal viselhetik a kötött pulóvert!

De hol is érdemes ezeket a darabokat beszerezni?

Nagyon fontos, hogy ha hosszú távon tervezünk ruhadarabjainkkal, akkor mindenképpen olyan helyről vásároljunk, ahol nem csak jó árakat, de jó minőséget is nyújtanak számunkra!

A Fast Fashion ideje lejárt, a 21. század kulcsszava a fenntarthatóság, így ha több évre tervezed a kötött pulóvereset, és nem szeretnéd, hogy ki bolyhosodjon, megnyúljon vagy indokolatlanul tönkre menjen, akkor ne a szokásos nagy divatáruházak polcairól szerezd be ezt! Válassz egy olyan kis vállalkozást, ahol kivételesen jó minőségű és egyedi ruhákat kínálnak neked, ha akarod, akár stílustanácsadással is egybe kötve!

A Scarlet Fashion Boutique egy olyan női ruha bolt, ahol a legmerészebb elképzeléseid is valóra tudnak válni. Mindegy, hogy xs-es vagy, vagy éppen xxxl-es, ide betérve biztosan megtalálod a számodra is előnyös, csinos és igényes ruhadarabokat! És még csak attól sem kell félned, hogy a kiválasztott termékek szembe jönnek veled az utcán. Brigitta, a vállalkozás vezetője nagy figyelmet fordít az egyediségre, így minden típusú ruhából csak néhány darab áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy nagyon szemfülesnek kell lenned, hogy le ne maradj az aktuális kínálatról, azonban azzal is együtt jár, hogy a kínálat folyamatosan, szinte hétről hétre változik és megújul. Emiatt is érdemes ide minél gyakrabban betérni, és szétnézni majd a csodálatos választékból kiválasztani a neked való darabot.

Az idei évben nagy fejlődésen ment keresztül a vállalkozás, hiszen már nem csak a fizikai boltban (20. kerület, Budapest, Ady Endre utca 68-70) elérhetőek az itt kínált ruhák, egy szuper átlátható és ügyfélbarát webáruházból is válogathatunk az aktuális lehetőségek közül. És annak sem kell félnie, aki ódzkodik az internetes vásárlástól, mert így nem tudja az egyes darabokat felpróbálni.

A Scarlet kedves csapata bármikor szívesen leméri az egyes darabokat számodra, és elmond a termékekről minden szükséges infót.

Ha egy nagyszerű karácsonyi ajándék ötleten töröd a fejed családod női tagjainak, akkor szintén jó helyen jársz! A tetszőleges értékű ajándékkártya segítségével olyan ajándékot kaphat minden női szeretted, aminek tényleg örül, és aminek igazán hasznát is veszi. És nem csak ruhákkal, de akár igazi stílustippekkel is gazdagabb lehet mindenki, aki itt vásárol, ezért is érdemes elgondolkodnod, ki az, aki egy ilyen ajándéknak tényleg hasznát venné, és igazán, szívből örülne! Egy szó, mint száz, az idei hideg beköszöntével elő kell bányásznunk a kötött pulóvereket, de be is kellene szereznünk néhány új, korszerű, divatos és stílusos darabot! Erre pedig a legjobb hely a Scarlet Fashion női ruha butik, ahol nem csak széles választékkal, de kedvező árakkal és rendkívül magas minőséggel is találkozhatsz!