Oldal kiválasztása

Minden esküvő elengedhetetlen kelléke a virág, de a menyasszony kezében tartott csokor vonzza mind közül a legtöbb tekintetet.

 

A virág a szépség, a fiatalság, a vidámság és a szeretet szimbóluma is egyben, így érthető, miért használjuk olyan szívesen egy olyan boldog alkalommal, mint amilyen az esküvő.

 

De mi is ennek a csodálatos kiegészítőnek a története? Honnan indult, és hová fejlődött az esküvői csokor?

 

Nos, az esküvői csokor hagyománya nagyon régről indul, már a Bibliában és az ókori Görög, Római emlékekben is tesznek említést az akkor még virágkoszorút viselve vonuló menyasszonyról.

De ezek nem hagyományos díszek, sokkal inkább funkcionális elemek voltak, melyek a hiedelmek szerint vonzották a szerencsét és távol tartották az ártó szellemeket.

Később, az Európai kultúra a gyógynövényekből készült esküvői csokor készítését rendszeresítette. Ennek funkciója sem volt más, mint hogy megvédje a fiatal párt a betegségektől és az ártó szellemektől.

Ebben az időszakban még a vőlegényeknek is volt csokra, mely később a zakóra tűzött apró virággá módosult.

Egyes hiedelmek szerint a középkorban a virágcsokrot azért készíttették a menyasszonyok, hogy azok illata elnyomja az egyéb, kellemetlen szagokat, hiszen ebben az időszakban a mindennapi tisztálkodás és a ruhák rendszeres tisztítása mondhatni luxusnak számított.

Mára már azonban a virágcsokor szerepe teljesen megváltozott. Leginkább a ruha tökéletes kiegészítőjeként viselik a menyasszonyok, illetve a fotózások során is nagy hangsúlyt kaphat.

Korábban több hagyomány is kapcsolódott a menyasszonyi csokorhoz, de mára már szinte kivétel nélkül csak egy maradt meg: a csokordobás, melynek funkciója, hogy megláthassuk, melyik hajadon megy férjhez legközelebb.

 

És hogy milyen virágot érdemes választani egy gyönyörű, modern menyasszonyi csokorba?

Eskuvoi-csokor

Sok mindent érdemes figyelembe vennünk akkor, mikor kiválasztjuk a virágokat a nagy napra. Ha egy adott színvilághoz ragaszkodunk, akkor a virágoknak is ezt kell tükröznie, az egységesség jegyében.

Fontos továbbá, hogy az év mely szakaszában tartjuk esküvőnket, hiszen minden idény más választékot tartogat számunkra. A tavaszi esküvő szinte elképzelhetetlen tulipán nélkül, míg télen még akár száraz virágból készített, fenyőágakkal díszített csokrot is választhatunk.

Figyeljünk oda a virágok jelentésére is, hiszen ezek is nagy befolyással lehetnek esküvőnkre vagy későbbi életünkre, házasságunkra is. Nem csak a virágok fajtái, de különböző színei is más-más jelentéssel bírnak, ezért legyünk körültekintőek és tájékozódjunk a választás előtt.

Persze, egyéni stílusunk is befolyásolni fogja választásunkat, hiszen az esküvő életünk egyik legfontosabb napja, elengedhetetlen, hogy pontosan tudjunk azonosulni minden egyes részlettel.

A klasszikus gondolkodású menyasszonyok csodás halvány rózsákkal díszíthetnek, de a bevállalósabbak akár levendula vagy napraforgó csokrot is választhatnak. A lehetőségeknek pusztán a képzelet szabhat határt.

 

És hogy milyenek lesznek a 2021-es év legdivatosabb csokrai?

 

Előreláthatólag az élénk színek, a lila, a narancs és a sárga különböző árnyalatai lesznek a legfelkapottabbak, így, ha idén tervezitek esküvőtöket, és egy igazán stílusos rendezvényt szeretnétek, ezen a színpalettán érdemes gondolkodni.

 

Nem találtad még meg tökéletes esküvői csokrodat?

 

Ne aggódj, mi segítünk neked! Fordulj hozzánk bizalommal, és mi megálmodjuk veled együtt a tökéletes összhangod elképzeléseid és az aktuális trendek között. Engedd, hogy az apró részletek általunk egy nagy kerek egésszé álljanak össze!

Keress minket (www.angelmolettieskuvoiruha.hu), és csatlakozz azok közé az elégedett és boldog menyasszonyok közé, akiknek már volt szerencsénk segíteni megvalósítani álomesküvőjét!