Oldal kiválasztása

Ha a Ralph Lauren nevet említjük, szinte kivétel nélkül mindenki tudja, hogy egy igazi klasszisról van szó.

Ralph Lauren

A galléros pólókról automatikusan ő jut eszünkbe, de a márka története – a hiedelmekkel ellentétben –  egyáltalán nem ezzel kezdődött.

Az egyszerű nyakkendő árusból avanzsált divatikon nem csak egy világszínvonalú márkát hozott létre, de megteremtette a kortalan és letisztult stílusosság fogalmát is, mely a mai napig méltán örvend nagy népszerűségnek és rendelkezik sok kedvelővel. Pedig az indulás számára sem volt könnyű.

A divatmogul 1939 októberében született, New Yorkban, egy szegény, zsidó család sarjaként. Már az érettségi után közvetlenül belecsöppent a divat világába, ugyan akkor még csak az osztálytársainak, barátainak készített nyakkendőket zsebpénz szerzés céljából, de később ennek köszönhette kimagasló karrierjét. Az egyetemi próbálkozás, majd a katonaság után a Brooks Brothers-nél folytatta karrierjét, de ekkor már fontolóra vette egy saját vállalkozás elindítását, ami nem is olyan sokára meg is született: Polo néven indított saját nyakkendő márkát. A márka nagy sikerére való tekintettel később megtervezte első férfiruha kollekcióját, majd ezt később női és gyermekruhákkal is bővítette.

Ralph Lauren pólóKollekcióit már a kezdetek kezdetén is a letisztult elegancia, a minőségi anyagok és a végtelen stílusosság jellemezte, és ez így is maradt a mai napig. A világhírnév pedig akkor jött el számára, mikor a The Great Gatsby című film jelemezeit megtervezte, és többek között Robert Redfordot is ő öltöztette ebben a nagyszerű filmben.

Ma már elmondható, hogy a Ralph Lauren a világ egyik leghíresebb divatmárkája, a világ számos országában megvásárolhatóak a férfi, női és gyermek kollekciók nagyszerű darabjai.

Nem kisebb személyek, mint az angol királyi család tagjai, híres politikusok, filmsztárok és zenészek is viselik a ruházati termékeket. A Ralph Lauren lovaspóló emblémája az elegancia ikonja lett.

Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy a nagy divatmárkák vonalát követve a lakberendezési tárgyak piacán is labdába kell rúgnia a márkának luxus elképzeléseivel. Megjelent a piacon a Ralph Lauren Home részlege, ahol csak is kiváló minőségű, luxus kategóriás bútorok, lakástextilek és kiegészítők vásárólhatóak a nagyközönség számára. Jó hír, hogy már kishazánkban is elérhető a Ralph Lauren Home részlege, a Budapesti Gallery A forgalmazásában.

(A Ralph Lauren Home Gallery A (Ralph Lauren & Yves Delorme) könnyen megközelíthető helyen található, címük és elérhetőségük: 1055. Budapest, Falk Miksa u. 5 Telefonszám: + 36 (1) 9515468 Facebook: GalleryA.budapest/ www.ralphlaurenhome.com)

Idős kora ellenére a divatmogul még ma is aktív életet él, szívesen vesz részt társasági eseményeken, és még egy népszerű sorozatban a Jóbarátokban is szerepelt. (Önmagát alakította.) A világ számos pontján rendelkezik ingatlanokkal, és idejét legszívesebben családja körében tölti: két fia, és egy lánya van. Old Timer autó gyűjteménye is világhírű a ruhamárkáján kívül, melyet még bostoni művészeti múzeumban is kiállítottak.

Ralph Lauren története nem csak meseszerű, de igen tanulságos és inspiráló is egyben. Erőt ad azoknak, akik azt gondolják, a nehéz helyzetekből nincsen kiút. Ha ezt a történetet tekintjük, láthatjuk, hogy az esély mindenki számára adott, és egy szegény zsidó fiúból is lehet elég kitartással és sok munkával a világ egyik leghíresebb divatmárkájának tulajdonosa.