Oldal kiválasztása

A hagyományos fa ablakkeretek helyét napjainkban egyre inkább a műanyag nyílászáró rendszerek veszik át, amelyek az esetek túlnyomó többségében kiválónak bizonyulnak. 

A fa ablakokkal ellentétben a műanyag ablakokat magas energiatakarékos tulajdonságok, könnyű karbantartás és esztétika jellemzi. 

 A választás akkor lesz optimális, ha egy olyan kivitelezőt választ, amely már régóta dolgozik ezen a területen, és elnyerte a fogyasztók teljes bizalmát. 

A műanyag profilok gyártásához a megállapított nemzetközi szabványoknak megfelelően polivinil-kloridot (PVC) használnak, amely magas kopásállósággal rendelkezik. 

Az anyag ellenáll az alacsony és magas hőmérsékletnek, azok hirtelen változásának, az ultraibolya sugárzásnak és a háztartási vegyszerek hatásának. 

Mechanikai szilárdsági mutatói is elég jók. 

A minőségi tanúsítvánnyal rendelkező profilok élettartamát legalább 50 évre becsülik.

Egy tipikus lakás üvegezéséhez elegendő egy legfeljebb hatvan milliméter vastagságú ablakprofilt használni. Ha rosszul szigetelt vidéki házat szeretnénk beüvegezni, akkor körülbelül hetven milliméter vastag profilra lesz szükségünk.

A profilon kívül nagyon fontos a jó minőségű ablakvasalat kiválasztása. 

Ez a kifejezés nem csak a jól látható ablakkilincseket foglalja magában, hanem az olyan elemeket is, mint a zsanérok, bilincsek, díszítőelemek és a vasalatok egyéb alkatrészei, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy műanyag ablak megbízható működése. 

A szerelvények minőségén nem érdemes spórolni.

Por, nyárfabolyhok, szúnyogok és legyek, túl erős napfény – ezek a problémák jól ismertek a lakástulajdonosok számára. 

Ezen kívül az állandó zaj az ablakon kívül és a lámpák erős fénye éjszaka. 

Ki nem találkozott már ilyen problémával? 

Korábban nehéz függönnyel kellett függönyöznünk az ablakokat, vagy önállóan hálót kellett fakeretre szögezni, ma már ezeket a problémákat megoldották a különféle ablaktartozékok gyártói.

Korábban a redőnyök főként az irodák tartozékai voltak, most egyetlen helyiség sem nélkülözheti. Igény esetén a redőnygyártók folyamatosan új színekkel és formákkal, anyagokkal rukkolnak elő. 

Az átlátszatlanság és a helyiség világításának beállítása a fő előnyük. A redőnyök tökéletes kialakítása nemcsak a modern belső terekbe illeszkedik, hanem lehetővé teszi a műanyag ablakok tökéletességeit és érdességeit is megvilágítani.  

A redőnyök közvetlenül az ablakra vannak rögzítve, így nem akadályozzák annak szabad nyitását és zárását. 

A műanyag redőnyök egyszerű szerkezetek.

Műanyag lécekből állnak, amelyek acél vagy alumínium elemekre vannak rögzítve. 

Hosszú élettartamú és esztétikus megjelenésű, kiváló minőségű termékek. A műanyag változat a legpraktikusabb és legmegbízhatóbb. Sőt, a legdivatosabb is. Nem meglepő ezért, hogy a modern belső terekben a függönyöket csak dekorációként használják.

A műanyag redőnyök minősége attól is függ, hogy milyen anyagból készül. Az alacsonyabb minőségű műanyag érzékenyebb az erősebb napsugárzásra, és a lamellák törékenyebbek. 

A jó minőségű műanyag drágább, de nem rendelkezik mindezen hátrányokkal. Ezeknek a redőnyöknek a lécei ellenállnak a napfénynek, valamint por- és zsírtaszítóak.

A műanyag redőnyök széles színválasztéka lehetővé teszi azok használatát szinte minden belső térben. Vannak olyan modellek, amelyek különböző fafajtákat másolnak, megismételve azok színét, mintáját és textúráját. 

A lamellákat általában speciális lakkal vonják be, ami jótékony hatással van az élettartamukra. 

A műanyag redőnyök könnyű kezelhetősége és ápolása sokak számára szinte a fő előnye. Elég, ha a lamellákat rendszeres időközönként nedves ruhával vagy puha fúvókával porszívózzuk le a tökéletes tisztasás érdekében. 

A műanyag lamellákat nem károsítják a különféle mosó- és fertőtlenítőszerekkel való kezelés. 

A műanyag redőnyök szinte a leggazdaságosabb és leghatékonyabb megoldást jelentenek napjainkban. Leggyakrabban konyhák, fürdők, loggiák, valamint nappali díszítésére használják. 

Nemcsak lakóházaknál találkozhatunk műanyag redőnyökkel és nyílászárókkal.

Látjuk őket önkormányzati intézményekben, hivatalokban, kórházakban, óvodákban és egyéb helyiségekben.