Oldal kiválasztása

Hogyan válasszunk jó kozmetikust?

Erre a témára keressük a választ a következő cikkünkben, amiben Scholcz Szilvia kozmetikus volt a segítségünkre.

Kikre érdemes figyelni, ha kozmetikus szakembert keresel.

A kozmetikus választásakor vedd figyelemebe, hogy milyen kozmetikai szolgáltatást szeretnél pontosan igénybe venni.

Hogyan válasszunk jó kozmetikus szakembert?

Manapság egy kozmetikus szakterületébe nagyon sok minden beletartozik.

A kozmetikus gyantáz, arckezeléseket végez, sminkel, kozmetikai tetoválást készít és eltávolít, műszempillát épít és még sorolhatnám azokat a szépségipari szolgáltatásokat, amelyek kozmetikai végzettséget igényelnek.

Régebben a kozmetikusok szolgáltatásinak lehetőségei igencsak korlátozottak voltak.

A kozmetikusok szemöldököt-, szempillát festettek, masszíroztak, klasszikus arckezeléseket végeztek, alapvető elektro-kozmetikai gépeket használtak, gyantáztak.

Mára ezek alapszolgáltatásként vannak jelen a kozmetikákban.

A kozmetikai ipar jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évtizedben. Innovatív kezelési lehetőségek, kutatások eredményeként innovatív hatóanyagok, orvosok, kutatók által létrejött modern elektro-kozmetikai készülékek kerültek a piacra.

Ezzel lehetőséget teremtve egy modern és innovatív kozmetika kialakulására.

Hogyan válasszunk jó kozmetikus szakembert?

Manapság a kozmetikai szalonok szolgáltatás orientáltan működnek. Ez azt jelenti, hogy van egy fő profiljuk, egy szolgáltatásuk, amiben profi módon dolgoznak, és emellett kiegészítő szolgáltatást végeznek.

Lásd: gyantázó szalonok (ahol csak gyantáznak, különböző technikával), anti-aging szalonok (ahol anti-aging kezeléseket végeznek)

Vagy a natúr kozmetikai szalonok (ahol natúr kozmetikumokkal végzik a kezeléseket), smink és make up szalonok, műszempilla stylist-ok, sminktetoválók…mindegyiküknek van egy fő profilja.

A továbbiakban górcső alá vesszük azokat az alapvető szempontokat, amiket mindenképp érdemes megfontolni, ha jó kozmetikust keresel.

A jó kozmetikus bőre és keze ápolt, megjelenése pozitív energiát sugároz. Személyisége kifinomult, külleme dekoratív. Szakmai alázata példamutató, vendégei számára.

Elsődleges és legfontosabb szempont a kozmetikus szaktudása, felkészültsége és korszerű szakmai tájékozottsága. A jó kozmetikus élete végéig tanul, fejleszti szakmai tudását.

Hogyan válasszunk jó kozmetikus szakembert?

Tanfolyamokon, továbbképzéseken vesz részt, hogy a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani vendégei számára.

A vendégek szívesen veszik az újdonságokban rejlő lehetőségeket, amiket a kozmetikusa felajánl nekik.

Egy jó kozmetikus tájékozott az újdonságok terén, és ezt tudatja is a vendégeivel.

Fontos szempontot képvisel, hogy a kezelései során milyen anyagokat használ.

Vannak, akikhez az innovatív kozmetika áll közelebb, ezzel együtt az innovatív kezeléseket végzi.

Vannak olyanok, akik a természet adta jótékony hatóanyagaival natur kozmetika, biokozmetika lehetőségével képviselik szakmai tudásukat.

Az eltelt évek során a kozmetikusok hatásköre igencsak kibővült.

Így mára már olyan szépészeti kezeléseket is végezhetünk, mint a savas hámlasztások, soft lézer kezelések, rádiófrekvenciás kezelések, mezoterápiás kezelések- nyilván szakszerű kozmetikai képzés elvégzése után.

Végezetül, még egy szempont, ami egy jó kozmetikust képvisel, az, hogy miként alakítja ki a kozmetikai kabinját, ahol a vendége teljes egészében jól érzi majd magát.

Fontos, hogy a kozmetika esztétikai rendezettsége iránymutató a benne dolgozó szolgáltatóról.

Én azt szoktam mondani, a kozmetikám a második otthonom, (ha nem az első, hiszen a hétköznapok nagy részét itt töltöm) ezért szeretném az itt töltött időt kényelemben és szép környezetben eltölteni. -Mesélte Scholcz Szilvia kozmetikus akinek Szigetújfalu és Dunaharaszti településeken található kozmetikai szalonja van.

Hogyan válasszunk jó kozmetikus szakembert?

Finom illatok, kellemes zene vesz körül, és ezt a vendégeim is nagyon szeretik. Nah, de térjünk vissza az általános szempontokra.

Egy jó kozmetikus maximális figyelmet fordít a higiéniára, a személyes kontaktus kialakítására a vendégével, és ami nagyon fontos, a diszkrécióra.

Ui. Akkor jársz a legjobb helyen, ha még be sem fejeződött a kezelésed, de Te már alig azt várod, mikor lesz a következő kozmetikai kezelésed…mert a jó kozmetikus nem csak a bőröd szépségét ápolja, hanem a lelkedet is!