Oldal kiválasztása

A legnagyobb vállalatok, autógyárak, mezőgazdasági és építőipari vállalkozások már mind igénybe veszik, itt az ideje, hogy a jelenleg még kisebb piaci szereplők is eljátszanak a gondolattal: munkaerőt kölcsönözni is lehet.

 

 

Az MMOSZ közleménye szerint az utóbbi 10 évben ugyan megduplázódott a munkaerőkölcsönzők által foglalkoztatott dolgozók száma, ugyanakkor sok esetben a folyamatot még mindig homály fedi, sokan nem látják át rendesen, miért is kifizetődő megoldás ez a vállalkozások számára.

 

 

Érdemes tudni, hogy sok szempontból az egyik legidőhatékonyabb és legtakarékosabb megoldás ez a munka kapacitásának növelésére, miközben a vállalkozást nem terheli nagy mértékű felelősség, a foglalkoztatás részleteit rugalmasan, a vállalkozás aktuális igényeihez lehet igazítani anélkül, hogy a munkavállalók érdekei sérülnének.

 

Legyen szó akár nagy számú munkaerő igényről, kisebb létszámról, teljes- vagy csak részmunkaidős foglalkoztatásról, a munkaerő biztosításának folyamata lerövidül, a toborzással és adminisztrációval járó feladatok a kölcsönző céget terhelik a vállalkozás helyett.

A betanított munkafolyamatok és segédmunka területén a legjellemzőbb a szolgáltatás igénybevétele, leginkább az építőipar a mezőgazdaság a gyári és szalag munka érintett a területen.

Ugyanakkor a szakmunkát igénylő feladatok elvégésekor is érdemes megfontolni a munkaerő kölcsönző felkeresését, hiszen a vállalkozás sok körülményes és hosszadalmas feladattól megkímélheti magát.

Ahhoz, hogy a munkaerő toborzása hatékonyan és gyorsan történjen, erre megfelelő infrastruktúrát kell kiépíteni, ami nem csak időben, de anyagi befektetésben is jelentős. A munkaerő kölcsönzés szinte azonnali megoldást is jelenthet, így akár a szolgáltatási díj figyelembevételével is kedvezőbb megoldást jelenthet, mint ahogyan az elsőre tűnik.

Nagyban segíti a folyamat a mobilitást is, ami főleg a gazdaságilag szegmentált országunkban óriási előrelépést jelenthet. A munkaerő kölcsönző cég vállalhatja a munkaerő szállítását is, így akár az ország különböző pontjairól is történhet foglalkoztatás anélkül, hogy ez körülményes folyamatokat és felesleges rizikót jelentene a vállalkozások számára.

Idény és projekt alapú munkavégzésnél szinte elengedhetetlen, hogy megismerjük ezt a nagyszerű megoldást. A munkaerő kölcsönzés segítségével jóval egyszerűbbé válik a fejlődés, rugalmasabbá a kapacitás, olyan új dimenziók nyílhatnak meg a vállalkozások számára, melyeket eddig az esetleges kockázati tényezők miatt nem is gondoltunk volna.

A folyamat létjogosultságát az is jól mutatja, hogy hazánkban sok éves törvényileg szabályozott múltja van a tevékenységnek, és mint ahogyan a cikk elején is említettem, a legnagyobb gazdasági szereplők ezt a módszert nagy arányban alkalmazzák.

Tudj meg többet a munkaerő kölcsönzésről, és használd ki annak lehetőségeit vállalkozásod fejlesztése, növekedése érdekében. Kérdéseidet felteheted, ha erre a linkre kattintasz, és egy igazán felkészült, nagy kapacitású munkaerő kölcsönző céggel dolgozhatsz együtt.

Dolgozzátok ki együtt a számodra legkedvezőbb foglalkoztatási struktúrát, hiszen a lényeg, hogy számodra a kiválasztott megoldás egyszerű, gördülékeny és a lehető legprobléma mentesebb legyen.

Gondolj csak bele, milyen új dimenziókat nyithat meg számodra és vállalkozásod számára, ha már a kapacitás hullámzásának kérdése nem áll közted és a siker elérése között.

Ne félj egy új területet feltérképezni, a haladás és fejlődés záloga mindig is a nyitottság volt az új, hatékony megoldások irányába. És abban 100%-ig biztos lehetsz, hogy a munkaerő kölcsönzés egy olyan dimenzió, mellyel a megfelelő felhasználás esetén te csak és kizárólag nyerhetsz!

Ha a legnagyobbaknak bevált, miért is ne válhatna be neked?