Oldal kiválasztása

Hol találhatók baktériumok?

 

A csíra a mindennapi élet része. Néhány közülük hasznos, de mások károsak és betegségeket okoznak.

 

Mindenhol megtalálhatók – levegőnkben, talajunkban és vizünkben.

 

A bőrünkön és a testünkben vannak.

A baktériumok azokon a felületeken és tárgyakon is vannak, amelyekhez hozzáérünk.

Néha ezek a baktériumok átterjedhetnek rád és megbetegíthetnek. Például egy tv-távirányítón lehetnek baktériumok. Megfertőződhet a csírákkal, ha megérinted a távirányítót, majd meg dörzsölöd a szemedet vagy az orrodat, vagy a kezeddel eszel.

Hogyan kerülhetem el a baktériumok felszínről és tárgyakról való bejutását szervezetembe?

Annak elkerülése érdekében, hogy a felületekről és tárgyakról származó baktériumok megfertőzzön, fontos, hogy gyakran moss kezet. De nem moshatsz kezet minden alkalommal, amikor megérintesz valamit. Fontos tehát a felületek és tárgyak rendszeres tisztítása és fertőtlenítése is.

 

Mi a különbség a tisztítás, a fertőtlenítés és a fertőtlenítés között?

 

Vannak, akik úgy gondolják, a tisztítás vagy a fertőtlenítés ugyan az. De valójában más:

  • A tisztítás eltávolítja a szennyeződéseket, port, morzsákat és csírákat a felületekről vagy tárgyakról. A takarítás során valószínűleg szappant (vagy mosószert) és vizet fogsz használni a felületek és tárgyak fizikai tisztításához. Ez nem feltétlenül ölheti meg a csírákat. De mivel eltávolítottál közülük néhányat, kevesebb olyan csíra van, amely fertőzést terjeszthet rád.
  • A fertőtlenítés vegyszereket (fertőtlenítőszereket) használ a felületeken és tárgyakon található baktériumok elpusztítására. Néhány általános fertőtlenítőszer a fehérítő és az alkoholos oldat. A fertőtlenítőszert általában egy bizonyos ideig a felületeken és a tárgyakon kell hagynia, hogy elpusztítsa a csírákat. A fertőtlenítés nem feltétlenül tisztítja a piszkos felületeket, és nem távolítja el a csírákat. hatékonyan egy adott épület, ingatlan, munkahely fertőtlenítése egy szabadalmaztatott technológiát használva 99.999% hatékonysággal elpusztítja a gombákat, baktériumokat vírusokat és még szagtalanít is. Magyarországon nagy népszerűségnek örvend a már bizonyított DR. Cleaner technológiája, amelyet még autókozmetikák is hatékonyan alkalmaznak járművek szagtalanítására és fertőtlenítésére.

Ha egyszerre tisztítasz és fertőtlenítesz egy felületet vagy tárgyat, tovább csökkentheted a fertőzés terjedésének kockázatát. Vannak olyan termékek, amelyek egyszerre tisztítanak és fertőtlenítenek.

Milyen felületeket és tárgyakat kell tisztítanom és fertőtleníteni?

A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében rendszeresen tisztítsd és fertőtlenítsd a gyakran megérintett felületeket és tárgyakat. Például a házadban ide tartoznak a munkalapok, kilincsek, csaptelepek és WC-kilincsek, villanykapcsolók, távirányítók és játékok.