Oldal kiválasztása

Amire mindenki kíváncsi: Most akkor az ikerház önálló otthon, vagy sem? 

Amikor egy család használt vagy éppen új építésű kertesház vásárlásra adja a fejét, sok féle hirdetés tárul a szeme elé. 

Olvashatunk önálló házakról, házrészekről, társasházakról vagy éppen ikerházakról is, és ezek a kifejezések megrémíthetnek minket, ha nem értjük őket pontosan. 

De van-e hátránya feltétlenül egy ilyen felállásnak?

Ma ennek jártunk utána. 

ikerház

Tehát, mint ahogyan a felvezetésben is leírtuk, a kertesházak esetében gyakran találkozhatunk az ikerház kifejezéssel. 
De mit is jelent ez? Van önálló kert? Van ennek a ténynek bármilyen hatása a későbbi használatra? 

Hogy már rögtön az elején le is lőjük a poént: az ikerház nem jelent semmilyen szempontból közösködést más tulajdonosokkal. Csak külsőleg tűnik úgy, mint ha a két ingatlan egy nagy házban lenne, de tulajdonképpen arról van szó, hogy a két telek határára épített, egymással tűzfalakkal elválasztott ingatlanok teljesen megegyező képűek, tehát szerkezetileg külsőre egyformák. 

Azonban nem közös az udvar, és nem kell számolnunk esetleges megkötésekkel sem a ház külsejének vagy belsejének változtatását illetően. Megtehetjük, hogy a saját ikerház felünket eltérő színűre festetjük, ha nekünk jobban tetszik egy másik szín, mint a szomszédnak, kedvünk és lehetőség szerint módosíthatunk a tetőn is, és a belső elrendezése sem kell feltétlenül megegyezőnek lennie a két háznak. 

De miért épülnek akkor ilyen házak? Mi a valódi értelme? 

Nos, sokszor városképi megkötés, hogy két egymás melletti telekre csak ikerházat lehet építeni, és ehhez tökéletesen igazodva kell elkészíteni a terveket. Leggyakrabban ez a helyzet akkor áll elő, ha a telkek keskenyek, és ez a legoptimálisabb helykihasználás. 

De ezek nem jelentenek túl súlyos megkötéseket, olyanokat, amik túlságosan nagy kompromisszumokat jelentenének a tulajdonosoknak. Ne keverjük össze az ikerházat a társasházzal, ahol közös tulajdoni jogviszonyok is fennállhatnak. Az ikerházak esetében erről nincsen szó. 

Sok olyan önálló családi ház van, mely a tűzfalával érintkezik a mellette lévőhöz, de látképében eltér, ezért nem nevezzük ikerháznak. Pedig a két helyzet nagyon is hasonló. Így hát, ha önálló családi házra vágyunk, és nem szeretnénk társasházat venni, az ikerház kifejezéstől akkor sem kell megijedni. 

Ha nem vagyunk 100%-ig biztosak az ingatlanokkal kapcsolatos kifejezések jelentésében, ne késlekedjünk segítséget kérni. Egy profi ingatlanos szakember minden fontos információnak birtokában van egy eladó házat illetően, és azt készséggel el is fogja nekünk mondani. 

Homexpress Ingatlanközvetítő Hálózat profi és lendületes csapata a budapesti ingatlanok abszolút szakértője, több éves tapasztalatuk lehetővé teszi, hogy ne csak egy adott ingatlannal, de a környékkel és lehetőségekkel kapcsolatban is szakértő segítséget tudjanak nyújtani a házvásárlás során.

Sokan nem is tudják, hogy ingatlanost nem csak házeladással, de kereséssel is meg lehet bízni. 

Ha te sem akarod a véletlenre bízni ezt az akár életre szóló nagy döntést, akkor bízz meg egy szakértőt a Homexpress csapatából! Budapest számos kerületében jelen vannak, így biztosan tudnak neked az elképzeléseidhez mérten segíteni. 

Legyen szó akár kertesházról, új vagy régi lakásról, rendkívül széles kínálatukban szinte biztosan megtalálod, amit keresel. Így könnyebb és gyorsabb lesz az ingatlan megvásárlásának folyamata számodra, le kerül a válladról minden nem szükséges teher! 

Mire vársz még? Ne menj neki egyedül egy ilyen komoly feladatnak! Keresd őket bizalommal a weboldalukon található elérhetőségeken!