Oldal kiválasztása

Az új vásárlási idősáv korlátozás csak az élelmiszerboltokat, drogériákat és a gyógyszertárakat érinti.

Szanyi Brigitta. Ruha rendelés

Ismét bevezették a vásárlási idősávot az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

Orbán Viktor a közösségi média oldalán jelentette be, hogy november 24-től az idősek egyedül tartózkodhatnak az üzletekben hétköznap 9:00 és 11:00 között, valamint a hétvégi napokon 8:00 és 10:00 között.

Ezzel azt kívánják elősegíteni, hogy azok az idős emberek, akik félnek a vírus következményeitől, ne legyenek kénytelenek a bevásárló központokban található nagy tömegekben elvegyülni, lehetőségük legyen arra, hogy nyugodt körülmények között, veszélytelenül vásárolhassanak.

Hogy az intézkedés mennyire éri majd el a kívánt hatást, azt nem lehet tudni. Most az időseken a világ szeme, hiszen rajtuk fog múlni, hogy betartják-e az idősávot, vagy sem, ugyan is a korlátozás pusztán azt szabályozza, hogy a fent említett idősávokban a 65 évnél fiatalabban nem mehetnek be az érintett üzletekbe. Az idősek azonban akkor vásárolnak, amikor csak szeretnének.

A rendelkezés azonban nem terjed ki a kereskedelem minden szegmenségre. Kizárólag az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és a drogáriák tartoznak a korlátozó intézkedések alá. Azonban például a ruha-, cipő-, műszaki cikk-, bútor- és játékboltok ugyan úgy fogadhatják a korlátozott idősávban is a fiatalabb vevőket.

Ruha rendelés olcsón

Szanyi Brigitta, a Scarlet Fashion vezetője arra a kérdésünkre, hogy mennyire érinti mégis őket a jelenlegi helyzet nehézsége, elmondta: „A mostani korlátozás ugyan ránk nem vonatkozik, ugyanakkor a személyes vásárlási kedv érezhetően csökkent az utóbbi időben. Az emberek félnek, és persze ezt meg is értjük, ezért igyekszünk mindent elkövetni a biztonság fenntartása érdekében.

A helyzet bizonytalan, minden megváltozhat egyik pillanatról a másikra, így folyamatos készültségben kell lennünk. És bár előre kellene gondolkodni, most ez mégsem olyan egyszerű.”

A Scarlet Fashion-ben mindent elkövetnek azért, hogy a vásárlók ne legyenek a vírus általi veszélynek kitéve.

„Nagyon sűrűn fertőtlenítünk, és az üzletben kihelyezett kézfertőtlenítő használatát is lehetővé tesszük vásárlóink számára. Természetesen a boltba csak maszkban lehet belépni. De aki ennek ellenére sem tud vagy szeretne hozzánk bejönni, az is vásárolhat, hiszen már az év elején kiépítettük az online rendelési lehetőséget is. „

A bolt kínálata szinte teljes egészében a weboldalon keresztül is elérhető, így nem is feltétlenül szükséges az itt kapható ruhákért személyesen bemenni. Arra a kérdésre, hogy a törzsvásárlók szívesen veszik-e igénybe az internetes vásárlási lehetőséget, Brigitta azt mondta: „Szerencsére a lányok nagyon nyitottak, de azért mi is igyekszünk mindent elkövetni, hogy ne féljenek az internetes rendeléstől. Egyszerű rendelési folyamatot és gyors szállítást biztosítunk, valamint, ha bármi kérdésük felmerül a termékekkel kapcsolatban, azt telefonon vagy üzenetben mindig megválaszoljuk.”

És, hogy mik lesznek a jelenlegi helyzet hosszú távú következményei?

Szanyi BrigittaNos, ezt még senki nem tudja pontosan. Brigitta szerint a továbbiakban sokkal nagyobb hangsúlyt kell minden kereskedőnek fektetnie az online értékesítésre, mert, ha el is múlik a veszély, az emberekben ott marad majd sokáig a félsz. „De azért a fizikai boltomat is szeretném megtartani, és remélem, hogy sokáig találkozhatok még személyesen is a vevőimmel. Számomra az jelenti a motivációt és a boldogságot, ha láthatom az elégedettséget az arcokon.

És bár nagyon kényelmes és hasznos megoldás a webáruház, ezt az élményt sajnos nem tudja számomra pótolni!”