Oldal kiválasztása

Már a csapból is a környezetvédelem fontossága folyik, de hidd el, ezt a témát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

A sok károsanyag kibocsájtás már visszafordíthatatlan károkat okozott, és a globális felmelegedés is eddig nem látott következményeket tartogat.

Az egyértelmű, hogy az alternatív közlekedési módokkal, és a természetes forrású energiafejlesztéssel sokat tehetünk környezetünk védelméért, és ne gondold, hogy ebben az esetben egy ember tudatossága nem számít.

Ha mindenki azt gondolja, ő egyedül nem tehet semmit, globálisan sem történik változás, és ez maga a probléma okozója.

Az iparnak is változnia kell, és ez a folyamat már az elmúlt években el is kezdődött. Sok cég vállalja nyíltan a környezet védelmében tett törekvéseit, egyre többen cserélik le a csomagolóanyagokat, használnak megújuló energiaforrásokat, és gyártanak újra hasznosítható termékeket.

Nem is gondolnánk alapvetően, hogy az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág a ruhaipar. Egy kimutatás szerint világszinten az egyik legtöbb hulladék forrása a megunt, de még jól használható ruha, így a termékeknek nem csak az előállítása, de a hulladék termelő volumene is igen jelentős környezeti terhelést jelent.

Fontos a környezetünk védelme

Arról nem is beszélve, hogy a divat folyamatos és gyors ütemű változása milyen nagy fokú túlvásárlást gerjeszt. A legtöbb nőnek minimum 3-4x annyi ruhája van, mint amit rendszeresen visel, és a férfiak is egyre inkább nyitnak erre.

De mit tehetünk mi az egyén szintjén azért, hogy minimalizáljuk a károkat?

Nos, az első és legfontosabb, hogy még jól használható ruhát soha ne dobjunk a szemétbe. Számos módon újra lehet hasznosítani a legtöbb textilt. A kötött ruhákat vissza lehet bontani fonalnak, az elhasználódott pamutból pedig remek törlőrongy lehet. De kerülnek olyan ruhák is a kukába, amiknek a világon semmi bajuk sincs, pusztán meguntuk őket.

Ne feledjük, hogy ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs, így megunt darabjainkat semmiképp ne dobjuk ki. Az ország számtalan pontján helyezhetjük el őket ruhagyűjtő konténerekben, felajánlhatjuk szegényebb sorú családoknak is, vagy bevihetjük őket a vöröskereszthez.

használt ruhából törlőrongy

De a legjobb, ha már alapjaiban is csak olyan ruhadarabokat vásárolunk, melyek jó minőségűek, és sokáig ki tudják szolgálni az igényeinket. Az örök klasszikus ruhadarabok sosem mennek ki a divatból, évek múltán is büszkén viselhetjük ezeket a ruhaneműket. Ha pedig mégis megunnánk, akár el is adhatjuk, vagy el is cserélhetjük ezeket.

De hol szerezhetünk be ilyen darabokat?

Biztosan nem a Fast Fashion üzletekben.

Divatos öltözködésSzámos olyan magyar kisvállalkozás is megtalálható a piacon, ahol jó árban kaphatunk egyedi, és maximálisan jó minőségű ruházati termékeket. Az egyik személyes ajánlatunk a Scarlet Fashion, ahol az olasz divat kiváló darabjai, és a tulajdonos, Szanyi Brigitta egyedi tervezésű darabjai érhetőek el az érdeklődők számára.

Itt minden ruha egyedi, szinte csak néhány darab kapható minden egyes fazonból, így attól sem kell félnünk, hogy máson is viszont láthatjuk kedvenc öltözékünket.

A kínálat személyesen és online is elérhető, így a vásárlási folyamat is egyszerű és biztonságos is egyben.

A bolt Budapesten, a 20. kerület, Ady Endre utca 68-70-ben, míg a webáruház a scarletfashion.hu oldalon elérhető.

Ne félj tudatosnak lenni, merj változtatni szokásaidon, és védd a környezetedet jó minőségű ruhák megvásárlásával! Hidd el, ebben a témában egy fecske igen is csinálhat nyarat!