Oldal kiválasztása

A napbarnított bőr sokak számára vonzó, és egyre többen döntenek a szoláriumozás mellett

Azonban vannak, akik korábban elutasították a szolárium használatát, és inkább a természetes napozást részesítették előnyben

Mi változtatja meg a véleményünket a szoláriummal kapcsolatban?

Miért választjuk mégis a szoláriumot? Ebben az írásban megvizsgáljuk a szoláriumozás előnyeit és azt, hogy miért szeretjük a szoláriumot.

Segítségül hívtuk a Trend automata szolárium stúdió tulajdonosát.

Az egészséges barnaság előnyei

A barna bőr nemcsak esztétikailag vonzó, hanem egészségesebb megjelenést is kölcsönöz számunkra. Azok a szem alatti karikák, amelyek a világos bőrön feltűnőek, a barna bőrön kevésbé láthatóak. Az arcunk is élénkebbé válik, és az általános megjelenésünk egészséges és energikus hatást kelt.

A szoláriumozás során kis mennyiségű napfényt kapunk, ami kellemes érzéssel tölt el bennünket. Ez az időszak, amíg szoláriumozunk, csak a miénk. Nincsenek megoldandó feladatok, nincsenek határidők, csak mi, a zene és egy kis „napfény”.

Az előkészületek fontossága

A szoláriumozás előtt néhány héttel érdemes olyan ételeket fogyasztanunk, amelyek magas beta-karotin tartalmúak. Ezek az ételek segítenek előkészíteni a bőrünket a barnulásra, és intenzívebbé tehetik a színét.

Fontos, hogy a szoláriumozás előtt zuhanyozzunk, hogy eltávolítsuk a bőrünkről a dezodort, testápolót és parfümöt. A sminket is mossuk le az arcunkról, mert a napfény beégetheti a bőrbe a kozmetikumokat.

Az ékszereket is le kell venni a szoláriumozás előtt. Nem csak azért, hogy elkerüljük a nyomokat a bőrünkön, hanem azért is, mert a felforrósodó ékszerek károsíthatják a bőr felszínét.

Fontos, hogy zárjuk be a szemünket vagy viseljünk védőszemüveget. A szoláriumok általában biztosítanak ilyen védőeszközt. A szemünket soha ne nézzük a szoláriumcsövek fényébe, mert ez súlyos szemkárosodáshoz, akár szürkehályog kialakulásához is vezethet.

Fokozatosan, óvatosan és mértékkel

Fontos, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a bőrünket a mesterséges napfényhez. Percről percre növeljük az expozíciót, és ismerjük fel a bőrünk számára a maximális barnulás határát. Az egyes bőrtípusoknak különböző ideig tart a barnulás, és más árnyalatokat érnek el. Világos hajú, szemű és bőrű embereknek más lesz a tökéletes barnulás, mint a sötét bőrű embereknek. A szem- és hajszínhez illő árnyalatot célozzuk meg!

Hidratálás és folyadékbevitel

A szoláriumozás után hidratáljuk bőrünket testápolóval és különféle szolárium utáni termékekkel. Ne felejtsük el, hogy a hidratálás belülről is fontos. Igyunk elegendő folyadékot, hogy pótoljuk a szervezetünkben elvesztett nedvességet.

Sok anyajeggyel óvatosan!

Ha sok anyajegyünk van, akkor óvatosnak kell lennünk a szoláriumozással. Több mint tíz anyajegy jelenléte már kockázatot jelenthet, ezért érdemes konzultálni egy bőrgyógyásszal, mielőtt elkezdünk szoláriumozni.

Összegzés

A szoláriumozás népszerű választás a napbarnított bőr szerelmesei számára. Az egészséges barnaság előnyeit élvezhetjük a szoláriumozás során, miközben a testünk és lelkünk is jól érzi magát.

Az előkészületek és az óvatosság fontosak a sikeres szoláriumozás érdekében. Ne feledjük, hogy minden bőr más, és a bőrtípusunknak megfelelően kell szoláriumoznunk. Hidratáljuk a bőrünket és figyeljünk a folyadékbevitelre.

Ügyeljünk az anyajegyeinkre és kérjünk szakértői tanácsot, ha szükséges.